Már több száz áthaladási ponton mérnek COUNTERGUARD látogatószámláló rendszerek, napi szinten összesen több mint 60.000 látogatót megszámolva.

COUNTERGUARD új verziójának megjelenését és 2013 év végi piacra dobását követően, jelentős érdeklődés mellett, bemutatkozott a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége ALL About Malls konferenciáján is. Az azóta eltelt időszak folyamatos termékfejlesztése mellett több jelentős üzletközpont is a COUNTERGUARD látogatószámláló rendszert választotta a pontos mérés érdekében.
0
+
COUNTERGUARD áthaladási pontok száma
0
havonta megszámolt látogató

Melyik technológia a leghatékonyabb?

COUNTERGUARD vs.

Megszakításon alapuló lézeres kapuk
A megszakításon alapuló lézeres kapuk a szórakozóhelyeken könnyen kijátszhatók, de plázákban sem képes a pontos adatszolgáltatásra, hiszen nem tudja kezelni, ha egyszerre több ember halad át a felállított kapukon. A COUNTERGUARD ezzel ellentétben – testmagasságtól függetlenül – tömeg esetén is pontos adatot ad, valamint babakocsit toló látogató esetén is pontosan számol.
Wifi alapú számlálás
Elsőre jó ötletnek tűnik, hogy ne az embereket, hanem a mobiltelefonok számát határozzuk meg. Ezeknek a megoldásoknak azonban több problémája is van. Egyrészt a telefonon be kell lennie kapcsolva a wifi szolgáltatásnak, ami a legtöbb felhasználónál nem alapbeállítás, másrészt tovább növeli a hibahatárt, hogy egy embernél több telefon is lehet, míg előfordulhat, hogy valakinél egy sincs. A COUNTERGUARD minden esetben pontosan számol, mivel a benne rejlő algoritmus az emberi alakokra fókuszál.
Hőt érzékelő rendszerek
Szintén elterjedtek a hőt érzékelő rendszerek, melyek pontossága 80% feletti is lehet. Ezt a pontosságot azonban sok tényező csökkentheti. A hőkamerás megoldás például nem használható három méternél alacsonyabb belmagasság esetén, érzékeny az időjárási tényezőkre, valamint a légfüggöny és légkondicionáló berendezésekre, és szűk látómezővel rendelkezik, emiatt pedig költséges terepfelmérést igényel a kiépítés előtt. Ezzel szemben a termékünk szélesebb látómezővel rendelkezik, érzéketlen a hőmérsékletváltozásokra, valamint az infratartományban számláló típusa rossz fényviszonyok között is pontos marad.